IsmertetőMeghívott előadókRészletes programBetekintés a múltba

Sepsiszéki Nagy Balázs


Sepsiszéki Nagy Balázs - néprajzkutató, író, szociográfus, bioméhész, környezetvédő (Csinód).

Vízöntő jegyben született, szabadságszerető, meg nem alkuvó, merész álmait végrehajtó életművész vagyok.

Sepsiszentgyörgyön születtem és nevelkedtem, 6 évet Budapesten éltem. Diplomaszerzés után hazaköltöztem a szülőföldemre. Amerikai magyaroknak, valamint magyarországi alapítványoknak köszönhetően Orbán Balázs után 130 esztendővel, 1995 szeptembere és 2004 júliusa között sikerült bejárnom Székelyföld összes települését. Ez a kutatómunkám négy könyvet eredményezett.

2004 októbere és 2007 márciusa között a Kovászna Megyei Művelődési Központ néprajzkutatójaként tevékenykedtem. Ezalatt hagyományőrző rendezvényeket, komolyzenei esteket, operagálákat, könyvbemutatókat és fotókiállításokat szerveztem, honismereti előadásokat tartottam, egy kötetet szerkesztettem a megye kastélyairól és kúriáiról, s ötletem meg munkám eredményeként született meg a megye értéktérképe.
2005. szeptembere és 2008 júniusa között a Debreceni Egyetem néprajzi doktori iskolájának hallgatója voltam.
2009. szeptembere óta Kovászna Megye Tanácsának turisztikai és megyeismertető kiadványszerkesztője, tudományos konferenciaszervezője vagyok.

2000-ben kezdeményezésemre alakult meg a JUNIPERUS Környezetvédő és Hagyományőrző Egyesület, melynek fő célkitűzése a környezetvédelemre és honszeretetre való nevelés. Ennek érdekében kiadványokat jelentettünk meg és az Úz-völgyében erdei iskola építésébe kezdtünk.
Nyaranta környezetvédelmi és néprajzi táborokat szervezek.