Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

"A jövő vallása egy makrokozmikus vallás lesz. Ennek a vallásnak át kell lépnie az úgynevezett személyes Istenképet és a bekövesedett, meddő teológiai dogmákat. Át kell fognia a fizikai valóságot és a spirituális, szellemi világot egyaránt, egy mély vallásos érzelmen alapulva, ami a fizikai valóság és a szellemi világ isteni megismeréséből, megtapasztalásából származik. Szükségszerű, hogy e két valóság (fizikai és szellemi világ) egy jelentőségteljes, isteni egységként legyen felfogva." (Albert Einstein)

"A kvantumfizika felfedezései a közeljövőben lehetővé teszik, hogy a tudósok tudományos módon is észleljék és bebizonyítsák ISTEN létét." (Kortárs bölcselet)

Ismertető

Mag hó alatt
A Magyar szerves kultúra

Táboregyetemünk célja: mélyebben megismerni teremtett környezetünket, hegyeink-völgyeink, kertjeink élő működését, megtalálni önmagunk helyét a világban, nemzetünkben, párkapcsolatunkban.
Továbbá szándékunk felfedezni nemzetünk küldetését, a különböző, itt élő népek szerepét a Kárpát-medencében, valamint a nagy emberiség-összképben és meglátni az ezek mögött rejlő isteni szándékot, működtető erőt.
Mindezen témaköröket legfőképpen a csodálatosan gazdag és sokszínű magyar kultúra, szellemi hagyaték és néphagyomány útján szeretnénk bejárni, egyedülálló magyar nyelvünk segítségével.

Táboregyetemünk téli kiadásának elnevezését találóan Ady Endre versének címe ihlette. Költői megfogalmazásban ez az értékek elrejtését, megőrzését és átmentését jelentette az adott helyzetben.
A mag az élet csírája, a besűrített tudás hordozója, amely, ha elérkezett a megfelelő idő, újra életet képes teremteni.

Ez évi táborunk fő témaköre a magyar szerves kultúra, ami által betekintést kaphatunk nemzetünk életközpontú szemléletébe, hogyan tükröződik mindez a néphagyományban, a nyelvben, a művészetben, vagy akár a mindennapi életben.

Külső-belső utazásunk helyszíneként idénre a varázslatos Úz völgyét választottuk, ahol az elméleti előadások mellett lehetőségünk nyílik megismerkedni ezzel a különleges tájjal is, teljes téli pompájában.

   

Meghívott előadók:
Balla Ede Zsolt - szakrális földrajzkutató, író (Székelyudvarhely)
Nagy Erika - tanár (Csinód)
Sepsiszéki Nagy Balázs - néprajzkutató, író (Csinód)

Részletes program

Tábori díjak:

Szállás:
- 60 ron/fő (3 éjszakára)
- 40 ron/fő (2 éjszakára)
- 20 ron/fő (1 éjszakára)

Résztvételi díj (a tábor szervezési költségeinek fedezése):
- 40 ron/fő - a 3-4 napra érkezőknek
- 30 ron/fő - a 2 napra érkezőknek
- 15 ron/fő - az 1 napra érkezőknek
A 14 év alatti gyerekek 50% -os kedvezményben részesülnek.

Helyszín: Úz völgye, Csinód - Nagy Balázsék vendégháza, Hargita megye, Románia

Tábori kellékek, tudnivalók:
A tábor önellátó. Mindenki otthonról hozza az élelmiszert (a reggelihez és a túrázásokhoz szükséges élelmiszer), és meleg étel elfogyasztására is lesz lehetőség (estebéd). Ennek ára 12 ron/fő, igénylése opcionális jellegű.

A túrákhoz szükségszerű a hegyi, téli felszerelés: jó bakancs, hóvédő, sínadrág, meleg kabát, sapka, kesztyű. További ajánlott kellékek: hátizsák, termosz, elemlámpa...

A helyek száma korlátozott (a vendégházak férőhely lehetőségei miatt). Előnyben részesülnek, akik az egész táboridőre jelentkeznek.

Bejelentkezés:
facebook.com/EgyTudasEgyeteme
Telefon: (004) 0747 077279, (004) 0728 328539
Email: botonde@yahoo.com , robertmelkuhn@yahoo.com