IsmertetőMeghívott előadókRészletes programBejelentkezés Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

Szabó Levente


Szabó Levente - tanár (Kovászna)

1972 május 31-én született Kovásznán.
Kolozsváron végezte tanulmányait: a Báthory István elméleti líceumban érettségizett 1990-ben, majd a Kolozsvári Műszaki Egyetem Elektronika és Távközlés karán az Alkalmazott Elekronika szakon szerzett mérnöki diplomát 1996-ban.

1991-1995 között a Pallas Kulturális Egyesület elnöke, 1997-ben informatika tanárként kezdi szakmai pályafutását a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor líceumban, majd informatikusként dolgozik a Raiffeisen-, majd a Román Kereskedelmi Bankban, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőségen, a kovásznai Turizmus RT-nél, ügyvezető igazgató a Creative Media és a Mobiltrans Romania magáncégeknél, végül 2010-től ismét a Kőrösi Csoma Sándor líceum informatika tanára.

Több informatikai képzésen, növénytermesztésből és méhészetből szerzett diplomát. Jelenleg doktorandusz Elektronika szakból a kolozsvári Műszaki Egyetemen és ezen a területen is végez kutatásokat.
Amatőr filmes, fotós, méhész és a középiskolában működő Tudás kör vezetője.
2013 őszén Moldva Köztársaságban szervezett expedíciót magyar nyomok után kutatva. Az itt szerzett élményeit, tapasztalatait a "Magyar nyomok Etelközben" című dokumentumfilmjében összegzi.

Kedvenc idézete: "Ismerd meg az igazságot és az igazság szabaddá tesz." - Jézus Krisztus