IsmertetőMeghívott előadókRészletes programBejelentkezés Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

Juhász Zsolt


Juhász Zsolt - író (Budapest)

1968 szeptember 12-én született Budapesten.

"Az egyik nagyon intenzív, életemet meghatározó gyermekkori emlékem az a történelem óra, amikor a Magyar Őstörténetről és a honfoglalásról beszél a tanár, én pedig végig lángoló szívvel érzem azt, hogy hazudik! Ez egy olyan élmény volt, ami onnantól kezdve adott egy ösztönös késztetést, hogy keresnem kell ezekkel a dolgokkal kapcsolatban az igazságot.

Amióta az eszemet tudom, nagyon érdekelt a Magyar Ősvallás, és a lassú eszméletre térésem egyik állomása volt, amikor tudatába kerültem a Magyar nyelv, az Ősmagyar írás, és a Magyar lélek, a Mag népének eltemetett kapcsolatával.
Az életem ezen részének meghatározói a keleti vallások: Buddhizmus, Hinduizmus, és a Sámánhagyomány mélyebb megismerése, ami csodás "véletlenek" sorozatával feltárt előttem egy fantasztikus régi-új világot, melynek titkai itt hevernek a lábunk előtt..."

Részletek "A magyar nyelv mint útikönyv az élet nevű túrához" és "A rovás jelrendszer mint útikönyv az élet nevű túrához" című könyveiből:

"Akik létrehozták valaha ezt a nyelvet és a hozzá tartozó írást, amit ma rovásírásnak nevezünk, azoknak konkrét céljaik voltak. Ahogy nem húztak egyetlen vonalat sem, úgy nem mondtak ki egy hangot sem véletlenül. Az egyetlen és eredeti céljuk az emlékezet fenntartása volt. - Hogy emlékezzünk arra, miért is jöttünk valójában erre a világra.

A modern emberek nagy részében rejlő zavarodottság és frusztráció pont abból fakad, hogy elvesztették a kapcsolatot az eredeti céljaikkal.
Ha valakinek élő a kapcsolata az eredeti céljaival, - amit felvállalt mielőtt leszületett az anyagi világba, - az harmóniában él az egész létezéssel. Ezért előbb-utóbb benne, és körülötte is harmónia lesz.

Hosszú, hosszú idővel ezelőtt az emberi lények a maihoz képest egészen más minőségű tudatossággal, és ehhez illő kommunikációval és megismeréssel rendelkeztek. Erre a valaha létezett fantasztikus tisztánlátásra és intelligenciára ma is élő bizonyíték a Magyar nyelv, és a hozzá természetesen simuló Ősi írás, amit ma a legtöbbünk már csak rovásírásnak nevez.
A nyelv és az írás használóit ezért hívták úgy, a MAG népe!"