Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

"A jövő vallása egy makrokozmikus vallás lesz. Ennek a vallásnak át kell lépnie az úgynevezett személyes Istenképet és a bekövesedett, meddő teológiai dogmákat. Át kell fognia a fizikai valóságot és a spirituális, szellemi világot egyaránt, egy mély vallásos érzelmen alapulva, ami a fizikai valóság és a szellemi világ isteni megismeréséből, megtapasztalásából származik. Szükségszerű, hogy e két valóság (fizikai és szellemi világ) egy jelentőségteljes, isteni egységként legyen felfogva." (Albert Einstein)

"A kvantumfizika felfedezései a közeljövőben lehetővé teszik, hogy a tudósok tudományos módon is észleljék és bebizonyítsák ISTEN létét." (Kortárs bölcselet)

Ismertető

"Táboregyetemünk" célja: mélyebben megismerni teremtett környezetünket, hegyeink-völgyeink, kertjeink élő működését, megtalálni önmagunk helyét a világban, nemzetünkben, párkapcsolatunkban.
Továbbá szándékunk felfedezni nemzetünk küldetését, a különböző, itt élő népek szerepét a Kárpát-medencében, valamint a nagy emberiség-összképben és meglátni az ezek mögött rejlő isteni szándékot, működtető erőt.
Mindezen témaköröket legfőképpen a csodálatosan gazdag és sokszínű magyar kultúra, szellemi hagyaték és néphagyomány útján szeretnénk bejárni, egyedülálló magyar nyelvünk segítségével.

Idei táborunk helyszínéűl a varázslatos szépségű kommandói tájat választottuk.
Itt jurta sátrakban, valamint szabadtéri színtereken zajlanak az előadások, vetítések, rovásírás gyakorlás, játékok, rítusjátékok, íjászat, táncház, szabadidős tevékenységek, tábortűz, beszélgetések, stb.
A tábor keretén belül egy tanulmányi kirándulás is vár az érdeklődőkre, meg egy gyönyörű gyalogtúra.
Egyik fő témakör a rovásjelek, mint a teremtés modelljének tanulmányozása lesz, egy másik érdekes témakör pedig a környezetünk, élet-keretünk, kertünk tudatos formálása, harmóniában a teremtésmintával.

Meghívott előadók:
Balla Ede Zsolt - szakrális földrajz-kutató, író (Székelyudvarhely)
Jánosi Csaba - geológus (Csíkszereda)
Juhász Zsolt - író (Budapest)
Szabó Levente - tanár (Kovászna)
Tóthpál Csilla Damiana - botanikus (Bukarest)

Részletes program

A tábor résztvételi díja: 55 lej/4000 ft. (diákoknak, hátrányos anyagi helyzetűeknek kedvezmény), illetve 15 lej/1200 ft. a napidíj. A tábori díjat a résztvevők az érkezésük napján fizethetik.

A közös reggeli ára 7 lej/500 ft./fő/alkalom, a közös ebéd ára 16 lej/1200 ft./fő/alkalom, illetve a közös vacsora ára 10 lej/800 ft./fő/alkalom. Ezek megrendelése opcionális.

Szállás: Saját sátrakban (a tábor alapvetően sátortáborként van elképzelve). Azok számára, akik panzióban szeretnének megszállni, a Katinka panzióban van rá lehetőség: 30 lej/2300 ft./fő/éjszaka.
További szállás lehetőségek: http://szallas.hu/kommando

Helyszín: Kommandó, Kovászna megye, Románia

Bejelentkezés

Kontakt: facebook.com/EgyTudasEgyeteme
Telefon: (004) 0747 077279, (004) 0728 328539, (004) 0760 101602

Figyelem! Azok számára, akik később tudnak csatlakozni a táborunkhoz: mivel Kommandón csak a Telekom (volt Cosmote) mobilszolgáltatónak van térereje, a tábor ideje alatt CSAK a (004) 0760 101602-es telefonszámon leszünk elérhetőek!

Szervezők: Csillagőrző Egyesület, Mandala Egyesület

Támogatók: Kovászna Megye Tanácsa, Aranyalma Présház, Ganesha Vendéglő, Prod Spicom Co

Médiapartnerek: Sepsi Rádió, Háromszék, Székely Hírmondó