IsmertetőMeghívott előadókRészletes programBejelentkezés Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

Major Tamás Sattwa


Major Tamás Sattwa - nemzetközi kapcsolatok szakértője

1971 március 23-án született Budapesten.
Szülővárosában és a dél-amerikai Montevideo-ban folytatta középiskolai tanulmányait. Argentínában Nemzetközi Kapcsolatok és Politológia szakon szerzett diplomát.

"A magyarság és különösen a rejtélyes Erdély iránti szeretetet bánsági születésű nagyapám oltotta belém, nagyon fiatal koromban. Tizenévesen minden érdekelt, ami a magyar történelemmel és politikával volt kapcsolatos.
Idős emberek társaságát kerestem, hogy kikérdezhessem őket az akkoriban még gyakran tabuként elhallgatott második Világháborús és 56-os tapasztalataikról.
Az események mögötti összefüggéseket, mozgatórugókat, törvényszerűségeket kerestem azzal a föltett szándékkal, hogy ezt a történelmi tapasztalatot a jövőben a magyar nemzet egyesítésére lehessen fölhasználni.

Hétesztendős politikában szerzett tapasztalat után találkoztam egy hiteles szellemi úttal, a jógával. Azóta keresem a lehetőségét, hogy összeilleszthetővé tegyem a politikai tapasztalatot a spirituálissal és ezáltal egy nyíltabb elméjű, gazdagabb élet- és társadalomszemléletet valósíthassak meg.
Ma már a kizárólagos magyar nemzet egyesítése helyett a Kárpát-medencében lakó összes nép szeretetben való egyesítésében hiszek."

Az egyetem elvégzése után Ashgabad székhellyel egy évig dolgozott Türkmenisztánban.

1996-ban Budapestre telepedett, 1997-ben pedig megkezdte másoddiplomás tanulmányait, politikai szakértő szakon a budapesti Századvég kutatóintézetben.
1998-2002 - a Fidesz-MPP külügyi titkára, a pártelnök külügyi tanácsadója párt külügyekben. A Katalán Autonóm (Convergencia) Párt képviselői és az erdélyi magyar politikusok találkozóinak szervezője. Előadó különböző szakmai konferenciákon (Bálványos, Róma-Átmenet konferencia, stb.). A Magyar Nemzetben és különböző erdélyi lapokban publikált írást a román diplomáciáról.
2002-2004 - a Századvég Alapítvány külkapcsolati igazgatója.
2004-től - Jóga oktató - India, Argentína, Svédország, Magyarország (2013).