Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

"A jövő vallása egy makrokozmikus vallás lesz. Ennek a vallásnak át kell lépnie az úgynevezett személyes Istenképet és a bekövesedett, meddő teológiai dogmákat. Át kell fognia a fizikai valóságot és a spirituális, szellemi világot egyaránt, egy mély vallásos érzelmen alapulva, ami a fizikai valóság és a szellemi világ isteni megismeréséből, megtapasztalásából származik. Szükségszerű, hogy e két valóság (fizikai és szellemi világ) egy jelentőségteljes, isteni egységként legyen felfogva." (Albert Einstein)

"A kvantumfizika felfedezései a közeljövőben lehetővé teszik, hogy a tudósok tudományos módon is észleljék és bebizonyítsák ISTEN létét." (Kortárs bölcselet)

Ismertető

Első "táboregyetemünk" célja: mélyebben megismerni teremtett környezetünket, hegyeink-völgyeink, kertjeink élő működését, megtalálni önmagunk helyét a világban, nemzetünkben, párkapcsolatunkban.
Továbbá szándékunk felfedezni nemzetünk küldetését, a különböző, itt élő népek szerepét a Kárpát-medencében, valamint a nagy emberiség-összképben és meglátni az ezek mögött rejlő isteni szándékot, működtető erőt.
Mindezen témaköröket legfőképpen a csodálatosan gazdag és sokszínű magyar kultúra, szellemi hagyaték és néphagyomány útján szeretnénk bejárni, egyedülálló magyar nyelvünk segítségével.

A tábor két részből tevődik össze. Az első két nap a hegyi táborszakasz, amely egy kb. 20 km-es gyönyörű gyalogtúrát foglal magába, helytörténeti bemutatóval, tábortűzzel, a havason való alvással sátrakban.
A három napos völgyi táborszakasz szabadegyetem jellegű. A helyszín egy fotosmartonosi gyümölcsös, ahol jurta sátrakban, valamint szabadtéri színtereken zajlanak az előadások, vetítések, kézművész műhelymunkák, rítusjátékok, táncház, szabadidős tevékenységek, tábortűz, beszélgetések, stb.

Meghívott előadók:
Balla Ede Zsolt - szakrálisföldrajz-kutató, író (Székelyudvarhely)
Bartha Zoltán - asztrológus, nemzetkutató (Kolozsvár)
Dezső Tibor Attila - lelkész, tanár (Zágon)
Kisgyörgy Zoltán - geológus, író (Sepsiszentgyörgy)
Major Tamás Sattwa - nemzetközi kapcsolatok szakértője (Budapest)
Péter Alpár - vizuális művész (Sepsiszentgyörgy)

Részletes program

A tábor résztvételi díja: 55 lej/4000 ft. (diákoknak, hátrányos anyagi helyzetűeknek kedvezmény), illetve 15 lej/1000 ft. a napidíj. A tábori díjat a résztvevők az érkezésük napján fizethetik.

A közös ebéd ára 15 lej/1000 ft./fő/alkalom. Ennek megrendelése opcionális. (Reggeli/vacsora is megoldható - a helyszínen házi büfé működik, házi készítésű termékek is kaphatóak.)

Szállást a völgyi táborszakasznál csak a messziről érkezettek számára tudunk biztosítani saját sátrakban, kerti zuhanyzóval, WC-vel, stb.
Korlátozott számban a környéken tömegszállásra is van lehetőség manzárd szobában, saját hálózsák-izolír szükséges.
További szállás lehetőségek: Réty - Kozma Kúria , sepsiszentgyorgy.ro , tourist-informator.info

Helyszín: Fotosmartonos 15 szám, Kovászna megye, Románia

Bejelentkezés

Kontakt: facebook.com/EgyTudasEgyeteme
Telefon: (004) 0747 077279, (004) 0728 328539

Szervezők: Csillagőrző Egyesület, Mandala Egyesület

Támogatók: Aranyalma Présház, Ganesha Vendéglő, Prod Spicom Co, Tega Rt.

Médiapartnerek: Sepsi Rádió, Háromszék, Székely Hírmondó