IsmertetőMeghívott előadókRészletes programBejelentkezés Vissza a jelenbe
Betekintés a múltba

Bartha Zoltán


Bartha Zoltán - asztrológus, nemzetkutató

1974 augusztus 9-én született Bethlenben, az Oroszlán jegyében, Bak aszcendenssel.

Középiskolai tanulmányait a bethleni Ipari Líceumban végezte, elektrotechnika szakon, majd Besztercén egy könyvelési-pénzügyi posztliceális iskolában tanult, ezt követően pedig a kolozsvári Közgazdasági Tudományegyetem marketing-menedzsment szakán diplomázott.

"Gyerekkorom és serdülő korom fő szenvedélyei a sport és a természettel való találkozás voltak. Már 14 éves korom óta különös érdeklődést tanúsítottam az ezoterikus tudományok, az érzékeken túli érzékelés iránt és sorra olvastam az összes könyvet, amit a spiritualitásról, a Földönkívűliekről és a paranormális jelenségekről találtam abban az időben.

Mindig bámulatos vonzódást éreztem a természet iránt, különösképpen a hegyek iránt, és ez megteremtette az ideális feltételeket arra, hogy hegyi vezetővé váljak. Szenvedélyeim közé tartoznak a barlangászat, a hegymászás, a hegyi túrázás, a biciklizés, az úszás, stb.

A középiskola elvégzése után elkezdtem a jóga és az asztrológia tanulmányozását, gyakorlását. Ez a két téma rendkívűli módon kiegészítették egymást, esélyt nyújtva számomra, hogy az asztrológiát minél spirituálisabb módon műveljem.

1994 óta tanulmányozom és gyakorlom az asztrológiát. Az összes ismereteim és tapasztalatom, amellyel rendelkezek, autodidakta kutatásra és gyakorlásra alapszanak, melyek révén igyekeztem felfedezni a siker, a harmónia, a beteljesülés és az emberi lények fejlődésére vonatkozó kis és nagy titkokat.

1995-től kezdve erőteljes vonzódást éreztem az ősi spirituális hagyományok iránt - az egyiptomi, atlantiszi, görög, maja, keleti hagyományok iránt, valamint a román, a magyar néphagyomány, és a géta-dák hagyomány iránt. Sok időt szenteltem a magyar és a román nép történelmének kutatására, valamint a szomszédos népek történelmének megismerésére is.
Több városban szerveztem, vagy vettem részt előadóként a "Szellemiség Napok" nevű eseménysorozaton, ahol különböző témaköröket érintettünk, amelyek az ősi spirituális hagyományokhoz és kultúrákhoz, a társadalmak fejlődéséhez, a kulturális értékekhez, az eredethez, vagy a népvándorláshoz kapcsolódnak.

1999-től kezdve számos rádió és Tv adásban szerepeltem, ugyanakkor cikkeket közöltem különféle újságokban és folyóiratokban.

1998-ban megalapítottam a kolozsvári "Helios" Asztrológiai Kutató és Gyakorló Központot melynek elnöke vagyok.
Azóta kétévenként következetesen megszervezzük az Országos Asztrológiai Szimpóziumot, amely országos szinten egyedülálló rendezvény, és ami számos vidékről összegyőjti az asztrológiát szerető és az iránta érdeklődő embereket.

A "Helios" Asztrológiai Központunk keretén belül kezdő- és haladó szintű asztrológia tanfolyamokat, valamint különböző felkészítő és továbbképző tanfolyamokat tartunk. Asztrológiai tanácsadással is foglalkozunk, amelynek pszicho-asztrológiai jellege van, több területen: kapcsolati asztrológia, nevelési asztrológia, orvosi asztrológia, a spirituális és lelki foglalatosságot elemző asztrológia, a spirituális úttal kapcsolatos asztrológia, vagy azokkal a jelekkel, amelyek elvezetnek bennünket a spirituális küldetésünk, vagy életfeladatunk feltárásához.

Jelenleg Románia főbb városaiban és több európai városban is (London, Athén, München, Prága, Budapest) tartunk tanfolyamokat és előadásokat."