Betekintés a múltba

"A jövő vallása egy makrokozmikus vallás lesz. Ennek a vallásnak át kell lépnie az úgynevezett személyes Istenképet és a bekövesedett, meddő teológiai dogmákat. Át kell fognia a fizikai valóságot és a spirituális, szellemi világot egyaránt, egy mély vallásos érzelmen alapulva, ami a fizikai valóság és a szellemi világ isteni megismeréséből, megtapasztalásából származik. Szükségszerű, hogy e két valóság (fizikai és szellemi világ) egy jelentőségteljes, isteni egységként legyen felfogva." (Albert Einstein)

"A kvantumfizika felfedezései a közeljövőben lehetővé teszik, hogy a tudósok tudományos módon is észleljék és bebizonyítsák ISTEN létét." (Kortárs bölcselet)

Ismertető

A völgyekből a napfényes tetőig

Táboregyetemünk által szeretnénk mélyebben megismerni teremtett környezetünket, hegyeink-völgyeink, kertjeink élő működését, megtalálni önmagunk helyét és szerepét a világban.

Külső-belső utazásunk helyszíneként idénre a varázslatos Úz völgyét választottuk, ahol az elméleti előadások mellett lehetőségünk nyílik megismerkedni ezzel a különleges tájjal is, teljes nyári pompájában.

      

Meghívott előadók:
Balla Ede Zsolt - szakrális földrajzkutató, író (Székelyudvarhely)
Böjte Csaba - ferences rendi szerzetes (Déva)
Nagy Erika - tanár (Csinód)
Sepsiszéki Nagy Balázs - néprajzkutató, író (Csinód)

Részletes program

A tábor résztvételi díja: 30 lej/2400 ft. (diákoknak, hátrányos anyagi helyzetűeknek kedvezmény), illetve 15 lej/1200 ft. a napidíj. A tábori díjat a résztvevők az érkezésük napján fizethetik.

A tábor önellátó. Mindenki otthonról hozza az élelmiszert (a reggelihez, vacsorához és a túrázáshoz szükséges élelmiszer). Ezenkívűl meleg étel elfogyasztására is lesz lehetőség (ebéd, estebéd). Ennek ára 12 lej/900 ft./fő/alkalom, igénylése opcionális jellegű.

Szállás: saját sátrakban. Azok számára, akik vendégházban szeretnének megszállni, van rá lehetőség: 20 lej/1600 ft./fő/éjszaka.

Helyszín: Úz völgye, Csinód - Nagy Balázsék vendégháza, Hargita megye, Románia

Bejelentkezés:
facebook.com/EgyTudasEgyeteme
Telefon: (004) 0747 077279, (004) 0728 328539
Email: botonde@yahoo.com , robertmelkuhn@yahoo.com

Figyelem! Mivel Csinódon csak a Telekom (volt Cosmote) mobilszolgáltatónak van térereje, a tábor ideje alatt CSAK a (004) 0760 779835-ös telefonszámon leszünk elérhetőek!